Ciasto banalne bo przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, kremu mascarpone i borówek amerykańskich. Pyszne, słodkie i przełamane smakiem owoców
SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie
- 250 g mascarpone
- 250 ml śmietanki 30 %
- 3 łyżki cukru pudru
- cukier waniliowy
- 500 gr borówek amerykańskich
Ciasto francuskie dzielimy na trzy równe płaty. Każdy płat pieczemy w 220 stopniach przez 10 - 12 minut. Odstawiamy płaty do całkowitego wystygnięcia. Ubijamy śmietankę kremówkę na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Jak już będzie ubita, zmniejszamy obroty do minimum i dodajemy mascarpone. Układamy pierwszy płat, smarujemy kremem i układamy owoce, następnie nakładamy kolejny płat i powtarzamy nakładanie kremu i owoców. Układamy ostatnia warstwę ciasta francuskiego i posypujemy odrobiną cukru pudru. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz