SKŁADNIKI:
400 g pełnego mleka w proszku
szklanka wody
kostka masła
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
6 łyżek kakao
kieliszek wódki
250 g herbatników
pół szklanki żurawiny suszonej
pół szklanki rodzynek
Rozpuszczamy masło w garnku na małym ogniu, dodajemy wodę, cukier, kakao i cukier waniliowy. Zdejmujemy z ognia. Wsypujemy mleko w proszku i mieszamy energicznie. Dolewamy wódkę. Dodajemy pokruszone ciastka (pozostawiając około 10 sztuk), rodzynki, żurawinę i mieszamy. Masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem. Wciskamy od góry kawałki pozostawionych 10 sztuk herbatników. Pozostawiamy do wystygnięcia. Potem wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń