Pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie. Typowy omlet robi się z 4 jajek, ale jak dla mnie najlepszy jest z 2 ponieważ ładnie się ścina i nie trzeba go przewracać na drugą stronę co jest dużym ułatwieniem. Dodatki do omleta też możemy wybrać jakie chcemy.
SKŁADNIKI :
Na jednego omleta z warzywami
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- łyżeczka margaryny
- pomidor
- ogórek
- cebula
- papryka
- ser feta
Jajka mieszamy widelcem, dodajemy sól i pieprz. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę margaryny i wylewamy masę jajeczną. Smażymy cały czas na małym ogniu około 7 minut do ścięcia się jajka. Zdejmujemy omlet z patelni i układamy na wierzch warzywa i fetę.
SKŁADNIKI :
Na jednego omleta z serem, szynką i warzywami
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- łyżeczka margaryny
- plaster sera
- plaster szynki
- pomidor
- cebula
- ser feta
Jajka mieszamy widelcem, dodajemy sól i pieprz. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę margaryny i wylewamy masę jajeczną. Układamy kawałki szynki i sera na masie jajecznej. Smażymy cały czas na małym ogniu około 7 minut do ścięcia się jajka i roztopienia sera. Zdejmujemy omlet z patelni i układamy na wierzch warzywa i fetę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz