czwartek, 16 czerwca 2016

Kinder Cake

Prawdziwa bomba smakowa, kaloryczna i wizualna :) Ciasto dla prawdziwych łasuchów. Nie znam nikogo kto nie lubi wyrobów firmy Kinder. W tym cieście znajduje się to co najlepsze. 


SKŁADNIKI:

Spód:
  • 250 g herbatników czekoladowych 
  • 75 g masła
  • 2 łyżki mleka
Masa:
  • 330 ml śmietanki kremówki 30 %
  • 4 łyżki cukru pudru 
  • cukier waniliowy 
  • 500 g mascarpone
  • 3 łyżki żelatyny w proszku 
Polewa:
  • 200 g czekolady mlecznej Milka 
  • 100 g masła
Dodatkowo: 
  • kinder niespodzianka 
  • kinder joy 
  • kinder schoko-bons 
  • 2 kinder bueno 
  • kiner bueno white 
  • kinder country 
  • kinder chocolate 
  • kilka kostek czekolady milka 

Herbatniki rozkruszamy, dodajemy rozpuszczone masło, mleko i mieszamy. Wykładamy na blachę o wymiarach 20 lub 21 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na 15 minut. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Zostawiamy do przestudzenia. Ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem i cukrem waniliowym na najwyższych obrotach przez około 4 minuty. Zmniejszamy obroty i dodajemy mascarpone. Miksujemy 2 minuty. Nie przerywając miksowania wlewamy ciepłą lub letnią żelatynę i miksujemy chwilę. Wylewamy masę serową na spód. Wkładamy do lodówki na godzinę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Robimy to na bardzo małym ogniu bo czekolada się rozwarstwi i tak żeby miska nie dotykała wody. Polewamy sernik polewą z czekolady i dekorujemy słodyczami. Przechowujemy w lodówce.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz