czwartek, 24 lipca 2014

Kuchnia albańska

Dwa tygodnie w słonecznej Albanii. Bardzo lubię gotować, ale nie narzekałam na to, że wszystko było przygotowane, ładnie podane i do tego jeszcze bardzo smaczne. Taka przerwa od garów to sama przyjemność :) Kuchnia albańska jest kuchnią bardzo aromatyczną, bazującą głównie na baraninie, dużej ilości warzyw, ryb, owocach morza, oliwkach i robionej z niej oliwy, oraz koziego sera. Narodowe alkohole to przede wszystkim rakija robiona z winogron i oczywiście młode białe wino.

Smażone kalmary 


Grillowane warzywa 


Ryba z grilla


Burek 



Omlet z warzywami 


 Musaka 




Kalmary z grilla w całości


Białe wino


Spaghetti z sosem pomidorowym 


Figi 


Pączki z czekoladą sprzedawane na plaży 


Białe wino


Ośmiornica z grilla




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz