wtorek, 16 września 2014

Omlet

Pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie. Typowy omlet robi się z 4 jajek, ale jak dla mnie najlepszy jest z 2 ponieważ ładnie się ścina i nie trzeba go przewracać na drugą stronę co jest dużym ułatwieniem. Dodatki do omleta też możemy wybrać jakie chcemy. 


SKŁADNIKI :

Na jednego omleta z warzywami
  • 2 jajka
  • sól 
  • pieprz 
  • łyżeczka margaryny 
  • pomidor 
  • ogórek 
  • cebula
  • papryka
  • ser feta


Jajka mieszamy widelcem, dodajemy sól i pieprz. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę margaryny i wylewamy masę jajeczną. Smażymy cały czas na małym ogniu około 7 minut do ścięcia się jajka. Zdejmujemy omlet z patelni i układamy na wierzch warzywa i fetę. 




SKŁADNIKI :

Na jednego omleta z serem, szynką i warzywami
  • 2 jajka
  • sól 
  • pieprz 
  • łyżeczka margaryny
  • plaster sera
  • plaster szynki
  • pomidor 
  • cebula
  • ser feta


Jajka mieszamy widelcem, dodajemy sól i pieprz. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę margaryny i wylewamy masę jajeczną. Układamy kawałki szynki i sera na masie jajecznej. Smażymy cały czas na małym ogniu około 7 minut do ścięcia się jajka i roztopienia sera. Zdejmujemy omlet z patelni i układamy na wierzch warzywa i fetę. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz